Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/igrzyskapolonijne.com.pl/includes/menu.inc).

Jak wykonać pyszne bułki cynamonowe?

W celu zalogowania

Cynamonowe bułki to świetny pomysł na pyszną przekąskę. Możesz je przygotować z różnymi dodatkami. Do bułek warto doda orzechy albo odrobinę żurawiny. Wiele osób uwielbia też bułki cynamonowe z rodzynkami. Gotowe cynamonowe bułeczki możesz natomiast podać z powidłami albo odpowiednio sporządzonym kremem. Warto jednak dodać, że sprawdzają się doskonale nawet bez jakichkolwiek dodatków.
bułeczki z cynamonem
Author: Magnus Nordin
Source: http://www.flickr.com
Jeśli chcesz upiec cynamonowe bułeczki musisz najpierw zrobić bazowe ciasto drożdżowe. Żeby je wykonać zmiksuj mąkę a także sól plus cukier. W osobnej misce zmieszaj drożdże i mleko, a następnie dorzuć je do mąki. Do takiej mieszanki dolej również rozpuszczone masło. Ten ostatni składnik możesz zastąpić też olejem. Taką mieszankę powinieneś urabiać aż do momentu, gdy zamieni się w jednolite ciasto. Ugniatanie powinno trwać maksimum dziesięciu minut, ale jeśli nie masz wprawy to urabianie ciasta może Tobie zabrać trochę więcej czasu. Ciasto powinieneś urabiać za pomocą dłoni lub także możesz wykorzystać hak do ciasta drożdżowego. Urobione ciasto trzeba uformować w kulę a następnie włożyć do miski. W następnej kolejności odłóż je do lodówki. Musi tam czekać przynajmniej całą noc, aż zyska objętości.

Gdy wyciągniesz ciasto, by wykonać cynamonowe bułeczki (tutaj więcej: przepis na cynamonowe bułki), najpierw je rozwałkuj a później posyp cynamonem oraz brązowym cukrem.

Masz ochotę wiedzieć więcej z tego interesującego tematu? Zatem najlepiej trafiłeś. Najnormalniej w świecie kliknij to będzin dieta pudełkowa i przeloguj się do następnej witryny.

Jeśli chcesz, to teraz możesz dodać rodzynki oraz orzechy albo też żurawinę – zgodnie z Twoimi preferencjami. Tak wykonane ciasto trzeba zwinąć.



Zrolowane ciasto powinieneś pokroić na krótkie odcinki – w ten sposób powstanie forma bułeczek. Kawałki ciasta ułóż na formie do piekarnika, przesmaruj oliwą oraz zakryj folią spożywczą. Bułki powinny być ułożone w odległości paru centymetrów, jako że powiększą nieco rozmiary. Kiedy już tak się stanie, powinieneś wstawić je do piekarnika na czas około dwudziestu minut. Rozgrzej piekarnik do 175 stopni. Bułki są najlepsze na ciepło.